Dobrodošli u prvi, ali ne i posljednji tjedni pregled tjednih događanja. Preživjeli smo puno toga, a naš je posao kao kvalitetnog medija podsjetiti vas na sve nedaće u zadnjih sedam dana. Krenimo redom:

Ponedjeljak
Našu malu zemlju posjetili su princ Charles od gledanja prijestolja i njegova žena Camilla također. Ugostila ih je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja se nije proslavila svojom odjevnom kombinacijom na što su odmah skočili zli jezici i primijetili da je dotična nabacila koju kilu od kad je na Pantovčaku. Dobra je kuhinja tamo čini se.
Fotelja ministra branitelja se činila kao jako dobra pozicija pa je u jednom trenutku bilo oko osam pretendenata za poziciju. Nakon što se Vaso Brkić zvan Milijan povukao s pozicije potencijalnog kandidata za ministra branitelja (iako je v.d. premijer mjesec dana razmišljao o tome), bilo mu je dosta tri sata da prihvati novi HDZ-ov prijedlog i da, u trenutku zaključivanja ovog teksta, brigadni general Tomislav Medved postane novi ministar branitelja.
Da ne budu sve vijesti tako tužne, pobrinula se vladajuća struktura i smijenila pola voditelja HRT-a. Što će nam vijesti kad ionako znamo što se smije, a što ne smije dešavati.

Utorak
Vatromet svih vatrometa – izglasavanje proračuna za 2016. godinu. Dok se o proračunu raspravlja, nekolicina ministara uopće nije u sabornici. Oporba je protiv, poluoporba se predomišlja, Antičević Marinović proglasila je proračun antihrvatskim… Ne znam, valjda se netko sjetio spomenuti ustaše i partizane.
Ipak, bitnija vijest od proračuna je mogućnost spajanja Katoličkog bogoslovnog fakulteta sa Filozofskim fakultetom u Zagrebu. Zašto? Kako zašto? Pa dekan Sveučilišta u Zagrebu nakon što je izabran na tu prestižnu poziciju je izjavio kako se trebamo okrenuti „biblijskim vrijednostima“, ciljajuć’ pritom vjerojatno na zabranu slikanja zlatne teladi na Akademiji. Nadam se.

Kad se male ruke slože...

Kad se male ruke slože…

Srijeda
Kao rukom odnešen, ukinut je News Barov „Monitrani proces“ na HRT-u. Službeni razlog? „Raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti.“ Kako bi se državna dalekovidnica iskupila štovanom gledateljstvu taj termin je popunjen polusatnim prilogom i papinskoj švicarskoj gardi, a nakon nje ide dokumentarac „Lijepo je biti benediktinka“. Na stranu koliko se emisija kome sviđa, zadnji put smo ovako sranje s HRT-a imali prilike čuti kada je na otvorenju Olimpijade Mićo Dušanović konstatirao da Lihtenštajn ima toliko visok BDP jer su tamo žene dobile pravo glasa tek 1984. godine. Dotični nije time raspirivao nikakvu netrpeljivost, izgleda.
Nimalo manje zabavno nije bilo ni Vilimu Ribiću kojeg su paparazzi uhvatili na Plesu kako se boarda u business klasu. Poručio je novinarima da mu se „skinu s kurca“ i da će ih tužiti. Stay classy.

Četvrtak
News Barovci su se uozbiljili i objasnili sve sa svoje strane u 14 sati po srednjeeuropskom vremenu na prvoj pravoj presici. Ovim putem dotičnima šaljemo najtoplije pokretovske pozdrave i odgovorno tvrdimo da ćemo još manje gledati karamarko.tv u predstojećim mjesecima.
Navečer smo imali sastanak uredništva na kojem smo se propisno uneredili pa nam se nije dalo pratiti medije. Valjda nismo ništa bitno propustili.
Aha, da, Dječaci su radili gerilske akcije na dodjeli Porina. Ristekpa.

Boli

Boli

Petak
Na HRT-u su podsjetili djelatnike da je petak dan za metak pa je opet pala koja smjena. Jutarnji je odlučio upitati struku što misli o skidanju „Montiranog procesa“ s malih ekrana, ali su se zbunili i pitali osuđenog dilera koji iz hobija vodi TV emisije Velimira Bujanca što misli o tome.
Dok nam se predsjednica minglala s Pahorom, arbitražni sud suspendirao je postupak arbitraže između Slovenije i Hrvatske oko Piranskog zaljeva/ Savudrijske vale/ bazena na Sveticama. Naravno, Slovenci tvrde da to ne znači da je gotovo, a naša strana ionako tvrdi da smo mi izašli i takac-makac, zadnji dirao – ne igram!
Najbitnija vijest tjedna je, ipak, to da je Niko Kranjčar našao novi klub i sad igra za New York Cosmose.

Subota
Pošto se v.d. premijera RH Orešković više voli slikati sa osnovnoškolcima, Karamarko si je našao dva potencijalna kandidata za novog šefa SOA-e, iako trenutni još uvijek nije smijenjen. Zečina priprema ražanj dok je Lozančić još u fotelji.
Za to vrijeme Hrg nije uspio ponovno postati predsjednik HSS-a nego je to sada samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. Ovim putem mu želimo ugodnu suradnju sa njihovim prirodnim koalicijskim partnerima HSLS-om.
U duhu sportskog vikenda moramo napomenuti kako tablica engleske Premier lige izgleda kao jako, jako čudna sezona Football Managera.

Barem Villa nikad ne razočara

Barem Villa nikad ne razočara

Nedjelja
Najbolji način za započeti nedjelju je tako da odete na misu. Pošto je autor teksta bezbožna komunjara, nedjelju je započeo gledajuć početak sezone Formule 1. Sve što trebate znati je da je Rosberg pobjedio, a da se Alonso pri 300km/h odlučio zabiti u bolid ispred sebe i u potpunosti uništiti svoj bolid. Srećom, izvukao se bez ogrebotine.
Iz ostalih vijesti iz prometa izdvajamo kako su u Splitu dečki zaključili da bi bilo skroz OK baciti molotovljev koktel na auto zagrebačkih registracija, a na autocesti su se potukle dvije frakcije BBB-a. Do zaključivanja ovog teksta nismo dobili informaciju koja frakcija je izvukla deblji kraj.
Nedjeljom u 2 obilježio je svojim gostovanjem Boris Jokić, alfa i omega nove kukurikuralne reforme, kojeg je Aco više-manje mogao samo gledati kako pametno priča jer vjerojatno nije navikao na takve kadrove u svojoj emisiji.
Za kraj sportskog vikenda trebali biste znati da je kćer Predsjednice RH postala juniorska prvakinja Hrvatske u umjetničkom klizanju. Nadam se da je dobila lentu.