Ponedjeljak
Most nastavlja s reformama! Predstavili su svog novog člana, Antu Dabu, gradonačelnika Novalje. Interesantni detalj oko Dabe: do 2013. je bio član HDZ-a kada je iz njega izbačen jer se kandidirao kao samostalni kandidat na lokalnim izborima, a nakon toga je još i tražio da ga se primi natrag u stranku. Odbijen je. Ministrica Bernardica predstavila je novu radnu skupinu za izradu novog Obiteljskog zakona, a u užoj skupini su Dubravka Hrabar (dekanica Pravnog fakulteta, poznata po zagovaranju prirodnog zakona o obitelji kao zajednici muškarca i žene), čelnici katedri za obiteljsko pravo iz Zagreba, Splita i Rijeke i još neke nebitne figure… A u široj će se naći i članovi udruge U ime obitelji. Jer zašto ne. Narodne novine su, reformski, po prvi puta od svog osnivanja negativno poslovale. U prvom kvartalu su u minusu ozbiljnih 11,1 milijun kuna. Zašto? Zato jer naručuju kinesku robu sa oznakama Hrvatskog nogometnog saveza koju prodaju po ogromnim cijenama. Zapravo, pokušavaju prodavati jer ju nitko ne kupuje. Kineski kišobran za 325 kuna? Malo sutra. Najbitnije od svega, voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme, Boris Jokić, poručio je ministru Šustaru da ne pristaje na cenzorske skupine. Uz sadašnjih 7 članova, saborski odbor htio je dodati još svojih 10.

Utorak
Bomba iz Nacionala – Petrović je preko INA-e plaćao Karamarkovu firmu Soboli. Ako vam nije jasno što to znači nadam se da vam je bilo ugodno ispod kamena ovih par godina, ali možete pročitati i ovaj članak koji će vam pojasniti koliko duboko su Karamarku zapravo prsti u pekmezu. Hint: misli da je tegla s pekmezom krava koju treba oploditi. U ime obitelji (koji su postali stranka u nekom trenutku) traži da se ukine svaki oblik spominjanja Tita, petokrake i srpa i čekića u javnom prostoru. Jedva čekam vidjeti kako se zabranjuju Starke na ulicama i Heinekeni u kafićima. Udbaške sile i dalje rovare protiv najvećeg sina domovine. Francuske novine Liberation objavile su otvoreno pismo koje su potpisali svjetski intelektualci u kojem traže Hasanbegovićevu smjenu.

Eto Mola skok na skok...

Eto Mola skok na skok…

Srijeda
Luciferovi podanici, poznatiji pod imenom Monsanto, odbili su Bayerovu ponudu od 62 milijarde dolara za preuzimanje firme. Kad smo već kod Luciferovih podanika, Vlada je podigla maksimalni iznos participacije na 3000 kuna te uvela naknadu za korištenje usluge hitne medicinske pomoći. Ali ni to nije sve – Karamarko nije bio prisutan na sjednici. Zašto? Pa čovjeku je rođendan. I stavlja slike pokojne djece na Facebook u nadi da ćemo zaboraviti da je izdao državu jer više voli gulaš od sira i vrhnja. A i morao je na klopu s ministrima. Petrov mu je dao ultimatum da se sam povuče u idućih 48 sati, no Karamolko je to odbio. Jednako bitno je i to što je Boris Jokić sa ostatkom skupine za kurikulum podnio ostavku.

Četvrtak
Što je HDZ-u i partijskoj televiziji bitnije od Dnevnika u podne koji se tako emitira već tisućama godina? Prijenos mise povodom Tijelova iz Gospića, zbog koje je Dnevnuk u podne krenuo u 12 sati i 17 minuta. Vrijeme je ipak relativno, zar ne? Naravno, nije bilo ni spomena opoziva Karmarka, Jokićeva ostavka i ubijanja kurikularne reforme. Preteške teme za taj termin, bit će. Karamarko je i upozorio Petrova i Most kako hodaju po tankom ledu, a u intervjuu za Dnevni Avaz prijetio tužbama, vjerojatno raznobojnim vragovima.

Uređivački kolegij HRT-a

Uređivački kolegij HRT-a

Petak
Nastavlja se krizni PR HDZ-a: Stipe Gabrić Jambo prozvao je Božu Petrova da su on i Most sektaši te da su oštetili Metković za milijun i pol kuna. Predsjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, obznanila je da nije dobila tražene dokumente od familije Karamarko, kao ni od Josipa Petrovića. Premijer je javno izrazio svoju podršku Karamarku, a na sjednici Vlade svi su Mostovi ministri bili za Karamarkovu smjenu. Prije toga je Orešković u Kolindinom društvu gledao film o Oružanim snagama RH. Nije kao da ima pametnijeg posla.

Subota
Karmarko i Petrov susreli su se na obilježavanju 25. godišnjice osnutka Oružanih snaga RH gdje su primijećeni kako sjede jedan kraj drugog… Svaki okrenut na svoju stranu. Ostatak dana obilježio je Opći sabor HDZ-a na kojemu su gostovali i pozdravili okupljeni njuške poput Bandića i Oreškovića. Plenković je ispao najveći negativac u dvorani kada je dao natuknuti da stranka ne smije biti talac pojedinca… Dijelili su se šalabahteri, a najviše glasova za potpredsjednika stranke dobio je Hasanbegović, član već nekoliko mjeseci. Cijeli taj cirkus prenosio je HRT. Od prve do zadnje minute.

Nedjelja
Bandić je izjavio kako je poginulim braniteljima najlakše jer oni ne vide što se danas događa u zemlji. Po anketi Ipsos plusa čak 67% građana smatra da Karamarko treba odjebati sa pozicije prvog potpredsjednika Vlade, a na zgradi na Ljubljanici osvanuo je novi grafit koji zagovara izradu jušnih jela od nacionalnih manjina. Ministar vanjskih poslova ide u Izrael pričati tamošnjim političarima kako kod nas nema fašizma. Sve je sjajno.