Bio je to sunčani, topli petak, dvadeset i prvi dan u mjesecu rujnu kada je osnovana udruga Pokret! Nakon mnogo (ne)uspjelih akcija, ali predane borbe, grupa mladih aktivista i zaljubljenika u aktivnu građansku participaciju osnovalo je udrugu Pokret.

Iako smo u Registru udruga RH samo broj, za nas Pokret znači platformu za glas slobode i mogućnost da potaknemo što veći broj građana, a prvenstveno nas mladih, na djelovanje oko svih onih tema, problema i izazova koje svakodnevno pratimo u našoj državi i našem društvu.

Vjerujemo kako je aktivno građanstvo koje preispituje ustaljene obrasce i donosi hrabre odluke za budućnost temelj svakog progresivnog društva, a sigurni smo kako svojim djelovanjem kroz udrugu možemo upravo tome pridonijeti. Pokret mogu činiti svi koji s nama dijele isti žar prema aktivizmu i društvenoj angažiranosti, a to možeš biti i ti! Dovoljno je samo iskazati interes i za svakog će se pronaći mjesta, zato klikni na link i pridruži nam se: https://forms.gle/u7J3NfnxakbTsW7g9.

Pokret se pokrenuo – pokreni se i ti!